Priprava in fotografije: Urška K.
Čičerika je za vegetarijance skoraj nepogrešljiva, saj je bogat vir
rastlinskih beljakovin. Ima veliko fosforja, železa, spodbuja prebavila
in znižuje slab holesterol. Poleg tega uravnava hormonski sistem v
telesu, kar jo naredi za dvakrat nepogrešljivo. Da je stvar še boljša,
je čičerika zelo okusna, lahko prebavljiva in kombiniramo jo lahko z
vsemi mogočimi jedi.
Sestavine (za cca 4 osebe)
250 g ekološke čičerike
1 srednja čebula
3 jedilne žlice eko gorčičnega olja
Slovenska morska sol
Poper
Čajna žlička sojine omake
½ dcl kefirja ali mastnega jogurta (za vegane sojine smetane)
Pest brokolija
Priprava
Čičeriko prejšnji večer namočimo v loncu in jo naslednji dan kuhamo
slabo uro (oz. toliko, da je pri pokušanju mehka). Brokoli skuhamo
posebej, a največ 5 min, če želimo, da ohrani v vitaminčke, barvo in
teksturo.
Čebulo narežemo na koščke in jo na hitro popražimo na prej ogretem
olju. Kuhano čičeriko odcedimo (lahko prihranimo nekaj tekočine od
kuhanja, da jo prilijemo pireju v primeru, če bo preveč suh). K čebuli
vmešamo čičeriko in ostale sestavine in pražimo približno 5 min. Kefir
dodajamo glede na to, kako »pacast« pire hočemo imeti. Na koncu dodamo
kuhan brokoli.
Jed je lahko postrežena kot priloga ali kot samostojna jed.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar