Priprava in fotografije: Urška K.
Sestavine
Testo:
300 g krompirja (3 srednji kosi)
150 g brezglutenske moke
70 g kokosovega olja
½ pecilnega praška
½ čajne žličke soli
Dodatki:
Zelenjava po želji (jaz sem porabila zmrznjen stročji fižol, brokoli, por in črne olive)
250 g ovčjega sira (če imate radi bolj intenzivne okuse, se izvrstno poda tudi originalna feta)
Paradižnikova mezga
Eko origano (za moje pojme ima boljši okus, poleg tega pa je, v
primerjavi z ne-eko origanom, sušen na zdravju prijaznejši način – brez
sevanja)
Druge začimbe oz. dodatki po želji
Priprava
Krompir olupimo, narežemo na koščke in skuhamo do mehkega. Še vročega
pretlačimo v večji plastični skledi in mu dodamo olje, da se raztopi
(če še ni). Ko se masa ohladi, dodamo moko in sol ter pretlačimo v
testo. Testo prestavimo v namaščen pekač in ga porazdelimo – lahko z
rokami ali z manjšim valarčkom – ter ga obložimo z izbranimi
sestavinami. Pico pečemo na 200°C približno 20 min.
Dodatek
K pici se izvrstno poda tržaška omaka.
Potrebujemo: 4 – 6 strokov česna, 4 – 6 žlic olivnega olja, ščepec
soli, nekaj kapljic limoninega soka in 2 ščepa peteršilja (svež, domač
posušen ali eko iz trgovine).
Česen na drobno nasekljamo ter mu dodamo peteršilj, olje in limono.
Olivno olje za 10 sekund pogrejemo v lončku (ne sme preseči 40°C). Vse
skupaj zmešamo in tržaška omaka je gotova.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar