Priprava in fotografije: Urška K.
Če imate radi arabske začimbe, kot je kurkuma, curry, šumak, črni sezam .... potem je recept za te žemljice kot nalašč za vas.
Sestavine (za 9 žemljic)
500 g polnozrnate moke
skodelica tople vode
4 žlice olja
2 ščepca črnega sezama
2 ščepca šumaka
2 ščepca kurkume
2 ščepca curry-a
2 ščepca origana
2 žlici lanenih semen
Kvas
Ššepec soli
Kurkuma in črni sezam spodbujata toploto v telesu, zato sta zelo primerna za malo hladnejše dni.
Priprava
Pečico prižgemo na 180°C.
Vse skupaj v večji skledi dobro premešamo, pregnetemo in oblikujemo v kepo iz testa. Iz testa oblikujemo devet kepic, ki jih položimo na peki papir. Z žlico lahko po vrhu napravimo polkrožne dekoracije, da nastanejo vesele žemlje. :)
Pečemo približno 15 minut na 180°C. Pustimo, da se ohladijo na sobni temepraturi in nato zapremo v posodico za kruh.
Ni komentarjev:
Objavite komentar