Priprava in fotografije: Urška K.
Sestavine
2 pesti ajdove kaše
1 pest mungo fižola (zelena soja)
1 srednji korenček
1 srednja čebula
sol, poper
1 jedilna žlica bio kokosovega olja za praženje
sojina omaka
1/2 dcl rdečega vina
1 jedilna žlica čemažovega pesta (če ga imate)
Priprava
Mungo fižol pripravimo po navodilih – ponavadi ga namakamo 30 minut
in nato še 15 kuhamo v slani vodi. Skuhamo ajdovo kašo in ta čas
prepražimo čebulo in korenček. Začinimo s soljo, poprom in sojino omako.
Po cca 10 minutah, ko je ajdova kaša skuhana, jo dodamo v praženo
mešanico in zalijemo z vinom. Dodamo tudi čemažov pesto. Proti koncu
dodamo še skuhan mungo fižol in okusno kosilo je narejeno.
Zelo okusno, enostavno, zdravo in hkrati še poceni. Recept sem dodala med svoje najbolj priljubljene.
OdgovoriIzbriši