Priprava in fotografije: Urška K.
Sestavine
250 g bio polente
košček kokosovega masla – za namastitev pekača
zelenjava po želji – jaz sem uporabila 3 liste blitve, rjavi fižol in mlado čebulo
originalni feta sir
2 jedilni žlici skute
sol
origano
Priprava
Polento skuhamo po navodilih in jo enakomerno porazdelimo po
namaščenem manjšem pekaču. Na vrhu namažemo plast skuto – pri tem ni nič
hudega, če se skuta vmaže v polento. Blitvo prelijemo z vrelo vodo in
jo kuhamo 2 minuti, toliko, da se omehča. Na plast skute položimo
blitvo, nanjo pa čebulo, fižol in s prsti nadrobimo sirček. Solimo in
začinimo z origanom. Kuhamo približno 10 – 15 min na 190°C (dlje kot se
peče, bolj je polenta zapečena, vendar raje ne več kot 30 min).
Odlična samostojna jed, h kateri paše zelena solata z vrta, začinjena
s prelivko iz osatovega in bučnega olja, jabolčnega kisa in malo
gorčice.
Pa dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar