Priprava in fotografije: Urška K.
Recept za piškotke je nastal v kombiniranju dveh receptov, ki sem ju
prejela od udeleženke naših delavnic. Dodala sem še malo svoje »soli« in
nastali so zares slastni piškotki.
Sestavine
250 g kokosovega olja za pečenje
200 g fruktoze
Burbonska vanilija
Pecilni prašek
350 g brezgluteinske moke
150 g bio konopljine moke
4 domača jajca
Ščepec soli
Skodelica kokosove moke
Bio cimet, kardamom, ingver v prahu
1 – 2 jedilni žlici 100 % bio kakava v prahu
1 – 2 jedilni žlici rožičeve moke
250 g na koščke nastrgane jedilne čokolade (jaz sem uporabila črno čokolado s pomarančo, da obogati okus piškotov)
Priprava
Sestavine nagnetimo v gosto testo, na koncu dodamo nastrgano čokolado
(da se ne bi začela prehitro topiti). Oblikujemo piškotke poljubnih
oblik – če ustvarjamo kroglice v velikosti standardnih kokosovih
kroglic, dobimo piškotov za približno 70 – 80 kosov. V pekač položimo
peki paper in nanj položimo kroglice, po želji jih lahko sploščimo, da
nastanejo piškotkom podobne oblike.
V prej segreti pečici pečemo piškote 8 – 10 min na 180°C. Piškoti so
hitro gotovi in se lahko hitro preveč spečejo, zato je dobro spremljati
peko.
Pa dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar