četrtek, 14. februar 2013

Valentinovi srčki iz presne čokolade

Božanski čokoladni srčki, ki povzročijo v ustih eksplozijo pravega čokoladnega okusa! Ne vsebujejo sladkorja, aditivov, barvil ... ampak le zdrave presne sestavine in obilo ljubezni. :)



Sestavine:
1/2 skodelice hladno stisnjenega bio kokosovega olja
1/2 skodelice 100 % bio kakava v prahu
1/4 skodelice bio rožičevega prahu
pest 100 % bio kakavovih zrn
4 dateljne
pest posušenih brusnic
2 žlički chia semen (lahko tudi brez njih)
1 žlica agavinega sirupa ali 2 žlici sladke vode iz namočenih stevijinih listov

Priprava:
Vse sestavine damo v mešalnik z s-rezilom in mešamo toliko časa, da nastane tekoča čokoladna masa. Ni potrebno, da se brusnice in dateljni do konca razkosajo, lahko ostanejo koščki za še bolj slasten okus. Po želji lahko dodamo tudi lešnike, če želimo lešnikovo čokolado. Na večji pekač položimo peki papir in nanj vlijemo maso, ki jo enakomerno porazdelimo po površini pekača. Postavimo za slabe pol ure na hladno (v zmrzovalnik, na balkon), za dlje časa tudi v hladilnik - toliko, da se masa strdi. Ko je strjena z modelčki za pecivo oblikujemo srčke in čokolado previdno osvobajamo iz modelčkov. Lahko pa čokolado tudi enostavno razlomimo na neenakomerne delce, kot prikazuje spodnja slika.


Privoščite košček ljubezni tudi vašemu bližnjemu. :)

Priprava in fotografije: Urška K.

Ni komentarjev:

Objavite komentar