ponedeljek, 4. april 2011

Čemažev namaz s kefirjem

Priprava in fotografije: Urška K.


Sestavine:

cca 4 pesti opranega čemaža
1 konzerva belega fižola
1 lonček kefirja (ali sirotke – če želimo imeti gostejši namaz, uporabimo skuto)
2 žlice hladno stisnjenega olivnega / lanenega olja
3 žlice tahinija (to je sezamov namaz na bazi olja – recept za domač tahini bo kmalu objavljen)
2 ščepca soli (najboljše lokalne morske – s solin)
sok 1/2 limone *

Postopek:

Vse sestavine dodamo v mešalnik in mešamo slabo minuto. Začinimo po želji. Če želimo imeti bolj kompakten namaz, lahko dodamo še več fižola, če je namaz preredek, dodamo še malo čemaža ali kefirja. Namaz zadostuje za približno štiri srednje kozarčke za vlaganje.
* Jaz sem dodala dve žlici domačih vloženih bučk, ki bazirajo na kisu in dajo namazu kiselkast okus. Sok limone bo ravno tako učinkovit. Recept za domače vložene bučke dodam kmalu. :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar