torek, 05. april 2011

Presne kokosove kroglice iz rožičeve moke

Priprava in fotografije: Urška K.

 
Vsako pravo gospodinjstvo ima doma mešalnik. Z njim lahko napravimo čuda presnih sladic, ki se po slastnosti lahko samozavestno primerjajo z vsako klasično sladico. Eno takšno posebno področje sladic so kroglice – vsi jih imamo radi, ker so ravno za en ugriz ali dva, ponavadi slastnega in sočnega okusa in brez slabe vesti pojemo lahko še dve. Narejene so iz neskončne kombinacije sestavin, pri tem igra vlogo le naša domišljija.
Tokrat sem kroglice napravila iz kupčka dateljnov, namesto čokolade sem uporabila rožičevo moko ter same sočne in sladke sestavine, ki so napravile kroglice pregrešno sladke in slastne. In najlepše pri tem je, da so zdrave in koristne za naše telo. Dve muhi na en mah.

Sestavine:

pest dateljev
4 – 5 suhih fig
2 žlici lanenih semen
2 žlici sezamovih semen
pest orehov
pol pesti mandeljnov
3 žlice rožičeve moke (čudovito nadomestilo za čokolado; kupi se v vsaki bio trgovini)
2 žlici medu
3 žlice mleka (ovsenega, riževega, sojinega … )
žlica raztopljenega hladno stisnjenega kokosovega mleka
skodelica kokosove moke

Za nekaj minut namočimo dateljne in fige. Vse sestavine damo v mešalnik in pustimo minuto, da se dobro seseklja. Če je masa pregosta, lahko dodamo še malo mleka, v nasprotnem primeru lahko dodamo še kako figo, datelj ali še malo rožičeve moke. Iz mase napravimo poljubno velike kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki. Omenjen recept zadostuje za približno 20 kroglic klasične velikosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar