sobota, 5. maj 2012

Ocvrti bezgovi cvetovi

Priprava in fotografije: Urška K.


Maj je čas, ko se lahko do sitega naužijemo dobrot, ki jih podarja bezeg. Spodaj je objavljen recept za slane cvetove s peteršiljem, ki so odličen okrepčilen zajtrk ali priloga h kosilu.

Sestavine
3 bezgovi cvetovi
skodelica brezgluteinske moke
1 dcl ovsenega mleka
2 bio domači/bio jajci
2 jedilni žlici kokosovega mleka
ščepec soli
manjši šopek svežega domačega/bio peteršilja

Priprava
Jajci, moko, mleko in sol razžvrkljamo v posodi, da nastane tekoča gosta masa. Peteršilj nasekljamo in dodamo v maso. S cvetov očistimo mrčes in nesnago, a jih ne peremo. Na ponvi segrejemo olje, posamično pomakamo cvetove v gosto maso in jih položimo v ponev. Cvremo do zlato zapečene barve.

* Več kot bomo dali dali moke, bolj gosta masa in debelejše “palačinke” lahko napravimo, ker masa ne bo stekla s cvetov. V tem primeru moramo preveriti, če se je tudi notranjost dobro zapekla.
Dober tek! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar