četrtek, 3. maj 2012

Ajdova kaša z mungo fižolom (ali zeleno sojo)

Priprava in fotografije: Urška K.


Sestavine
2 pesti ajdove kaše
1 pest mungo fižola (zelena soja)
1 srednji korenček
1 srednja čebula
sol, poper
1 jedilna žlica bio kokosovega olja za praženje
sojina omaka
1/2 dcl rdečega vina
1 jedilna žlica čemažovega pesta (če ga imate)

Priprava
Mungo fižol pripravimo po navodilih – ponavadi ga namakamo 30 minut in nato še 15 kuhamo v slani vodi. Skuhamo ajdovo kašo in ta čas prepražimo čebulo in korenček. Začinimo s soljo, poprom in sojino omako. Po cca 10 minutah, ko je ajdova kaša skuhana, jo dodamo v praženo mešanico in zalijemo z vinom. Dodamo tudi čemažov pesto. Proti koncu dodamo še skuhan mungo fižol in okusno kosilo je narejeno.

1 komentar:

  1. Zelo okusno, enostavno, zdravo in hkrati še poceni. Recept sem dodala med svoje najbolj priljubljene.

    OdgovoriIzbriši