četrtek, 17. maj 2012

Pečena polenta z zelenjavo in sirom

Priprava in fotografije: Urška K.

  
Sestavine
250 g bio polente
košček kokosovega masla – za namastitev pekača
zelenjava po želji – jaz sem uporabila 3 liste blitve, rjavi fižol in mlado čebulo
originalni feta sir
2 jedilni žlici skute
sol
origano

Priprava
Polento skuhamo po navodilih in jo enakomerno porazdelimo po namaščenem manjšem pekaču. Na vrhu namažemo plast skuto – pri tem ni nič hudega, če se skuta vmaže v polento. Blitvo prelijemo z vrelo vodo in jo kuhamo 2 minuti, toliko, da se omehča. Na plast skute položimo blitvo, nanjo pa čebulo, fižol in s prsti nadrobimo sirček. Solimo in začinimo z origanom. Kuhamo približno 10 – 15 min na 190°C (dlje kot se peče, bolj je polenta zapečena, vendar raje ne več kot 30 min).
Odlična samostojna jed, h kateri paše zelena solata z vrta, začinjena s prelivko iz osatovega in bučnega olja, jabolčnega kisa in malo gorčice.
Pa dober tek! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar