sobota, 5. november 2011

Ekspresna presna sladica

Priprava in fotografije: Urška K.



Včasih se želimo razvajati z nečim sladkim, a se nam enostavno ne ljubi dolgotrajno pripravljati; ko pade sladkor, pade hitro in potrebujemo nekaj sladkega takoj! :) Takrat radi posežemo po že narejenih, a v veliki večini nezdravih sladkarijah. Ta sladica vzame le 2 minuti priprave, je nabita z zdravimi sestavinami in krepi naše telo pred dolgo zimo. :)

Sestavine (za dve skodelici):
Vrečka indijskih oreščkov (varujejo srce, pomagajo pri vzdrževanju dobrega holesterola)
Jedilna žlica bio kosovega olja (če je v strnjenem stanju, ga je treba segreti, da postane tekoč; izboljšuje imunski sistem, deluje protiglivično, pozitivno vpliva na razmerje holesterola v krvi …)
5 izkoščičenih dateljnov (ali pest rozin)
3 jedilne žlice skute (za vegane – 2 žlici sojine smetane)
Ščep bio kardamoma v prahu (blagodejno deluje na prebavo in prebavne organe)
4-5 goji jagod (izredni antioksidanti, izboljšujejo imunski sistem)
2-3 jedilne žlice marmelade (jaz sem uporabila božansko dobro grozdno marmelado od tete)
Po želji zmrznjeno sadje – borovnice, ribez, jagode …

Priprava
Vse sestavine razen marmelade stresemo v mešalnik s s-rezilom in mešamo, dokler ne nastane kompaktna zmes – le-to uporabimo kot testo in z njo napolnimo manjše skodelice, na primer tiste za puding. Na vrh dodamo marmelado. Po vrhu lahko posipamo odtaljeno sadje ali na koščke narezano jabolko oz. drugo sadje po želji.
Če smo »čokoholiki«, lahko v zmes za testo dodamo nekaj žlic 100% kakava v prahu ali naribamo v mešalnik tablico ali dve črne čokolade.
Pa dober tek!  :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar