sobota, 5. november 2011

Kruhek iz čičerikine moke

Ta kruhek ni za tiste, ki ljubite puhast bel kruh. Namreč njegova struktura je zelo čvrsta, skoraj čisto se ne napihne in okus nima po “klasičnem” belem kruhu. Je pa božanski prigrizek za vse, ki imate radi kompaktne kruhke in vam je lahko kruhek že sam po sebi jed. In ta kruhek je tako dober, da na njem ni potrebnega nikakršnega namaza.


 

Sestavine
250 g bio čičerikine moke
50 g bio sojine moke
3 jedilne žlice bio konopljine moke (lažje se mesi)
ščepec slovenske morske soli
3 jedilne žlice eko gorčičnega olja
1 dcl mineralne vode
vrečka kvasa

Postopek
Iz vseh sestavin zmesimo testo in pustimo počivati pol ure. Ponovno premesimo in pustimo počivati še slabe pol ure. Oblikujemo poljubno štručko in v predhodno segreti pečici na 175°C pečemo slabe pol ure, oziroma dokler se ne naredi zlato rjava skorja.
Dober tek!

Priprava in fotografije: Urška K.

Ni komentarjev:

Objavite komentar